Kivarps Gårdsmejeri utanför Habo

Om du tar dig ca 5,5 km norr om Habo via Bränningeleden kan du svänga av på en liten grusväg och komma till Kivarps Gårdsmejeri. Kivarps Gårdsmejeri  är en familjeägd gård som från början livnärde sig på getter och getost. Gården byggdes sedan ut med ett café, vilket numera är den största verksamheten på gården. Gårdscaféet består av en byggnad för butik, bageri och café samt ett intilliggande pittoreskt orangeri. Förutom fika och getost kan man även köpa keramik och delikatesser.

Vad är det då som gör Kivarps Gårdsmejeri till en lokal pärla? Det räcker med att gå in i caféet för att få en känsla av genuint hantverk och stolthet. Lokalen och inredningen är ljust och fint, lite åt shabby chic-hållet. Café-delen har gamla soffor, stolar, fåtöljer och bord och lokalen har öppningsbara skjutdörrar runt om. Här sitter man avkopplat och avnjuter sin fika samtidigt som getter springer runt i hagen utanför.

Kivarps Gårdsmejeri café

Torbjörn (som äger gården) berättade passionerat om gården och alla bakverk när vi skulle köpa vårt fika. Både kaffet och bakverken vi åt var otroligt goda och det kändes verkligen att ”det här är hembakat”. Ostkakan gjord på deras egna getost med sylt och grädde rekommenderas starkt.

Kivarps Gårdsmejeri orangeri

Orangeriet är hur vackert som helst och öppet för caféets gäster att sitta i och fika. Under Jan – Feb är caféet stängt och har varierande öppettider övriga månader. På Kivarps Gårdsmejeris Facebook-sida kan ni hitta mer information och öppettider. Under sommaren kan även barn få komma in i hagen och klappa och mata getterna.

Hur ni kan ta er hit:

  • Tåg till Jönköping
  • Buss till Jönköping
  • Jönköpings Länstrafik, Linje 115 till Alarp
  • Bränningeleden från Habo

Hitta hit

Skriv en kommentar