En skog mitt i Göteborg

Slottsskogen Göteborg

New York har Central Park och Göteborg har Slottsskogen, och det är frågan om inte Slottsskogen ändå är ett strå vassare, om än kanske inte lika världsberömd. Inte ens alla i Sverige känner till den, vilket är synd, för den är något som alla bör besöka. Slottsskogen är nämligen mer än bara en skog eller park mitt i Göteborg. Den har någonting för alla, barn som vuxna.

Mycket för barnen

I slottsskogen finns en djurpark, Slottsskogens Djurpark, med älgar, sälar, pingviner och mycket mer. Där finns också barnens Zoo, där barn under sommarhalvåret har möjlighet att gå in till en del av djuren och klappa dem – en mycket populär aktivitet. Dessutom finns möjlighet till ponnyridning på parkens Gotlandsruss.

Förutom djurparken finns också flera olika lekparker i Slottsskogen, där Plikta är den största. Plikta är en utflyktslekplats, där hela familjen kan ha det trevligt, och dessutom finns möjlighet att spela boule och pingis för den som önskar.

Mycket för de vuxna

Det finns flera olika caféer och restauranger i Slottsskogen där man kan äta och ha det trevligt i en behaglig miljö. Dessutom finns flera intressanta historiska byggnader, som Polisvakten, en liten polisstation som användes till 1930-talet och som idag omvandlats till polismuseum. Annat som brukar uppskattas mycket är de olika Landskapsstugorna: Smålandsgården, Dalslandsstugan och Hallandsgården som visar upp traditionell arkitektur och kultur.

Varma sommardagar är Slottsskogen i Göteborg fylld av människor som vill njuta av sol och härligt parkhäng. Överallt syns filtar, grillning och lek med olika aktiviteter. Tack vare att Slottsskogen är så stor utnyttjas den även till löprundor och promenader. Två helger då Slottsskogen bör undvikas är under Göteborgsvarvet och festivalen Way out west. Dessa helger är Slottsskogen överfull av människor som idrottar och festar.

Det här är bara ett litet axplock av vad som finns i Slottsskogen i Göteborg. För att kunna utforska den helt krävs många, många besök, och ändå blir man aldrig klar, då den ständigt förnyar sig.

Hur ni kan ta er hit:

Hitta hit

Skriv en kommentar