Upplandsmuseet – mer än bara ett museum

upplandsmuseet

Uppsala är hem till Sveriges äldsta universitet och är landets fjärde största, så det är självklart att det finns många riktiga pärlor där – domkyrkan, slottet, Gamla Uppsala och mycket mer. Men en lite mer okänd pärla är Upplandsmuseet, som är så mycket mer än ”bara” ett museum. Du hittar det vid Sankt Eriks torg och det är öppet från tisdag till söndag klockan 12 till 17, och bäst av allt: inträdet är helt gratis!

Många evenemang för barn

Upplandsmuseet arrangerar ofta olika evenemang riktade till barn, som att måla gravlyktor, tipspromenader, upptäcktsvandringar och mycket mer. Samtidigt så finns också de olika intressanta utställningarna som kan hålla mamma och pappa sysselsatta när barnen har roligt – samtidigt som de också lär sig någonting. För de olika evenemangen som riktar sig till barn har givetvis också ett pedagogiskt syfte. Idén är helt enkelt att lura barnen att lära sig olika saker genom att ha roligt.

…och för vuxna också

Men det är inte bara för barn som Upplandsmuseet har olika evenemang, utan även för vuxna: saker som slöjdkurser ullfärgning och mycket annat. Upplandsmuseet är på många sätt ett väldigt praktiskt museum, och inte bara en plats där man deltar passivt. För den som tycker om att aktivera sig och verkligen göra saker och ting och inte bara se på när andra gör det, så är Upplandsmuseet definitivt en riktig pärla.

Om man är tillfällig besökare så kanske det kan vara svårt att delta i längre kurser, men det mesta som Upplandsmuseet erbjuder sträcker sig bara över en dag eller två. Ta en titt i deras kalender. Finns det någonting som verkar spännande? Varför då inte planera en tur till Uppsala, för att upptäcka en spännande stad samtidigt som du lär dig någonting praktiskt.

Hur ni kan ta er hit:

  • Nettbuss till Uppsala C
  • Flyg till Arlanda, buss/taxi till Uppsala
  • SJ till Uppsala

Hitta hit

Skriv en kommentar