World of Riccardo i Möllegård

När du har vägarna förbi Halmstad är kanske första tanken att åka ut till Tylösand och njuta av Sveriges framsida i form utav den långa strandremsan som sträcker sig mellan Tylösand och Ringenäs. Jag skulle istället vilja rekommendera dig att ta dig ut till Möllegård och World of Riccardo för att ta del utav, ja juste, Riccardos värld! Denna värld består utav italiensk glass, glasstårtor och andra italienska delikatesser som Riccardo har tagit med sig ifrån det italienska köket. Smultronstället är beläget mellan Halmstad centrum och Tylösand.

Som namnet avslöjar är det en man som heter Riccardo som äger och tillverkar glassen på detta mysiga glasscafe och har sedan 2004 bedrivit verksamheten tillsammans med sin fru.
Möllegård är beläget intill både naturreservat och det 18 km långa promenadstråket Prins Bertils stig, så en promenad genom skogen är nästan givet när man har fått sin glass i handen. Om du vill ha mer information om Prins Bertils stig hittar du det här.

På promenaden i Möllegård kan du få sällskap av både får och hästar som mer än gärna tar del utav det hemmagjorda glassrån du troligtvis fått din glass i. Om man inte vill promenera när man äter kan man sitta inne i glasscafét och ta del utav den italienska atmosfären som utgörs av bl.a en jobbande espressomaskin och italiensk personal som samtalar.

Som den laktosintoleranta person jag är var jag mycket orolig att utbudet inte skulle vara bredare än en eller två smaker när jag gjorde mitt besök hos Riccardo. Glädjande nog hade jag helt fel och det laktosfria utbudet sträckte sig till hela sex sorter. Hallonglassen med en klick laktosfri grädde på var helt otrolig. Hallonglassen går dock bara att komma åt under sommarsäsongen eftersom Riccardo bara tillverkar glass efter säsong. Ett annat glädjande besked är dock att choklad tydligen alltid är i säsong och därför alltid finns i sortiment.

Hur ni kan ta er hit:

  • SJ och MTR Express till Halmstad
  • Nettbuss och Flixbus till Halmstad
  • Hyra cykel i Halmstad

Skriv en kommentar